КАКВО ЩЕ НИ ДАДЕШ, ИСТОРИЙО!  След като Историята изпадна от

...
КАКВО ЩЕ НИ ДАДЕШ, ИСТОРИЙО!  След като Историята изпадна от
Коментари Харесай

Гръцкото предложение: вземете си от нашата история

КАКВО ЩЕ НИ ДАДЕШ, ИСТОРИЙО! 
След като Историята изпадна от Френското предложение, неочавано на геополитическия тезгях бе извадено и Гръцко предложение за решение на Македонския въпрос, който към този момент хилядолетия основава недоразумения на Балканите. 
Гръцки историци от Егейска Македония взеха решение да са великодушни и да почерпят България и Македония с малко история. 
Гърците не си играят на дребно и вадят цялата Македонска династия, с цел да я разделят с Македония и България. 
" Вземайте го тоя Василий Македонец и всичките му потомци императори, да ви е сладко и доста да ви радва " - с лека ръка го харизват хитрите гърци, усетили че историята може да се " краде ", единствено в случай че си задоволително малоумен да разсъждаваш в такива категории. 
Гърците са великодушни на история и тъй като техният Херодот е Баща на Историята, който направил прехода от митологично към историческо осмисляне на обективната непроменяемост. 
Василий I Македонец, създателят на Македонската династия, всъщност е някогашен селяндур с мрачно минало, за който се допуска, че има славянски или арменски корени, само че тъй като е родом от Тема Македония (днешна Одринска Тракия), излязъл му и подобен прякор - Македонеца. 
Негов пра-пра-пра-пра-пра-правнук е Василий II Българоубиец, който прави толкоз мизерии на българо-македонския Самуил и неговите нещастни воини. 
" Вземайте го, чупете си главата с тоя Македонец-Българоубиец, колкото е наш, толкоз е ваш, тука на Балканите всичко е Имамбаялдъ " - дават гърците, баялдисали от исторически разногласия. 
" Хайде и Михаил III Пияницата ви даваме, той е кръстник на Борис Покръстител. Вземайте си го, вие ще му плащате пиенето ", лукавстват гърците. 
Този Михаил Пияницата съгласно наличните сведения в действителност май не бил чак толкова пропаднал, имал добра политика и даже кръстил българския цар, което си било дипломатически триумф - не като да ти изгонят дипломатите, както Кирил и Методий ги изгонили от Великоморавия. Но защото Василий Македонец го ликвидирал и заел византийския престол, пропагандата на тоя Македонец изкарала предшественика му пияндурник и безделник, с цел да оправдае политическото ликвидиране. Един тип - не толкоз от средновековна жестокост и персонални упоритости Василий утрепал Мишката, ами за положителното на Византия.
И Василий Македонец оправдал доверието, като се ребилитирал исторически - неговата съвсем двувековна династия е интервал на възобновление, напредък и велики българоубийства.
***
Турският водач Реджеп Тайип Ердоган пък предложи да даде на Кърджали Настрадин Ходжа - хитроумният ходжа по този начин и по този начин участва в българския фолкор като съперник на Хитър Петър. 
Изгорели от парене българи обаче отхвърлиха подаръка. 
" Сега ще вземем Настрадин Ходжа, след това току виж пристигнал войник да го освобождава " - съобразиха наплашени нашенци. 
" Айде бе, Кърджалистан, нали сме натовци, няма да се плашите, вий сте ми в сърцето " - засука мустак Ердоган и още повече ускори съмненията към себе си. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР